Založ si blog

Prvý jarný deň očami Karola

Začne zvoniť budík, trhne ma. Z prvotného nechceného pocitu vstávať sa rýchlo presúvam do iného zmýšľania. Prečo? Otvoril som oči a uvidel tie krásne slnečné lúče vonku. Prvý krát po dlhej dobe som budík neodložil a nespal ďalej. 

Užívam si teplo sálajúce z okien, Slnko prekukujúce spoza zle zatiahnutých závesov. Pamätám si, aký to bol vždy super pocit, keď som sa zobudil do krásneho slnečného dňa bez veľkých problémov odolať spánku. Škoda len, že to bolo tak zriedkavo. Bolo to však vždy pekné a vnútorne napĺňajúce. Na chvíľu sa neponáhľať, len tak si ležať v posteli a užívať si tú celú scenériu, ktoré mi ráno ponúka.

Dnes to bol však úplne iný pocit. Keď som sa ráno zobudil, uvidel som spomínanú scenériu ostro. Veľa z vás si možno povie „je tam toho“. Ale tí, čo majú rôzne očné chyby, mi dajú za pravdu. Bol to nezabudnuteľný pocit. Ale len na chvíľu. Potom ma začali rezať oči a cítil som aké sú suché. Zaspal som so šošovkami. Poviem vám, nie je to nič príjemné a ani zďaleka bezpečné.

Už dlhšiu chvíľu zvažujem možnosť podstúpiť laserovú operáciu očí. Našiel som akúsi bezbolestnú metódu femtolaserom. Rýchly bezbolestný zákrok, bolestivé liečenie tiež eliminované na minimum. Vraj už v ten istý deň môžem pracovať a pozerať telku. Máte s tým niekto skúsenosť? 

Rád by som totiž videl svet vlastnými očami bez dodatočných pomôcok v podobe okuliarov alebo šošoviek. Vidieť krásu jarného dňa tak ostro ako dnes ráno, bez pocitu viny, že som si zabudol vybrať šošovky a strachu z infekcie alebo zápalu oka. 

 

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2031x
Priemerná čítanosť článkov: 2031x

Autor blogu

Kategórie

Archív