Založ si blog

Prvý jarný deň očami Karola

Začne zvoniť budík, trhne ma. Z prvotného nechceného pocitu vstávať sa rýchlo presúvam do iného zmýšľania. Prečo? Otvoril som oči a uvidel tie krásne slnečné lúče vonku. Prvý krát po dlhej dobe som budík neodložil a nespal ďalej. 

Užívam si teplo sálajúce z okien, Slnko prekukujúce spoza zle zatiahnutých závesov. Pamätám si, aký to bol vždy super pocit, keď som sa zobudil do krásneho slnečného dňa bez veľkých problémov odolať spánku. Škoda len, že to bolo tak zriedkavo. Bolo to však vždy pekné a vnútorne napĺňajúce. Na chvíľu sa neponáhľať, len tak si ležať v posteli a užívať si tú celú scenériu, ktoré mi ráno ponúka.

Dnes to bol však úplne iný pocit. Keď som sa ráno zobudil, uvidel som spomínanú scenériu ostro. Veľa z vás si možno povie „je tam toho“. Ale tí, čo majú rôzne očné chyby, mi dajú za pravdu. Bol to nezabudnuteľný pocit. Ale len na chvíľu. Potom ma začali rezať oči a cítil som aké sú suché. Zaspal som so šošovkami. Poviem vám, nie je to nič príjemné a ani zďaleka bezpečné.

Už dlhšiu chvíľu zvažujem možnosť podstúpiť laserovú operáciu očí. Našiel som akúsi bezbolestnú metódu femtolaserom. Rýchly bezbolestný zákrok, bolestivé liečenie tiež eliminované na minimum. Vraj už v ten istý deň môžem pracovať a pozerať telku. Máte s tým niekto skúsenosť? 

Rád by som totiž videl svet vlastnými očami bez dodatočných pomôcok v podobe okuliarov alebo šošoviek. Vidieť krásu jarného dňa tak ostro ako dnes ráno, bez pocitu viny, že som si zabudol vybrať šošovky a strachu z infekcie alebo zápalu oka. 

 

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2037x
Priemerná čítanosť článkov: 2037x

Autor blogu

Kategórie

Archív